Ratujemy nietoperza

W dniu 26 sierpnia trafił do naszego gabinetu nietoperz. Skrzydlaty pacjent został znaleziony przez mieszkankę Szczecinka na ulicy, w okolicach przedszkola przy Ks. Elżbiety. Wykazywał objawy odwodnienia, był przestraszony i słaby. Badanie kliniczne ujawniło ranę na przedpiersiu, nietoperz oddawał również mocz z krwią. Po zaopatrzeniu rany oraz po zastosowaniu odpowiedniego leczenia został zabrany do siedziby Fundacji, gdzie miał zapewnioną całodobową opiekę. Po dwóch dniach leczenia nietoperz odzyskał siły, dopisuje mu apetyt. Po wygojeniu rany zostanie wypuszczony na wolność. Dziękujemy mieszkance Szczecinka za udzielenie pomocy temu pożytecznemu zwierzęciu. Jednocześnie przypominamy, aby zachować ostrożność przy kontakcie z nietoperzami i unikać pokąsania. Nietoperze to zwierzęta łagodne, niesprowokowane

nigdy nie zaatakują człowieka.

Wszystkich zainteresowanych losem nietoperza informujemy, iż po pięciodniowej kuracji odzyskał siły i wrócił na wolność.

3 wyświetlenia

ADRES:

USŁUGI:

Lędyczek Drugi nr 2

77-330 Czarne

woj. pomorskie

Mail: fundacjaclz@gmail.com
Tel: 504-464-454

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now