Ratujemy nietoperza

August 28, 2015

W dniu 26 sierpnia trafił do naszego gabinetu nietoperz. Skrzydlaty pacjent został znaleziony przez mieszkankę Szczecinka na ulicy, w okolicach przedszkola przy  Ks. Elżbiety. Wykazywał objawy odwodnienia, był przestraszony i słaby. Badanie kliniczne ujawniło ranę na przedpiersiu, nietoperz oddawał również mocz z krwią. Po zaopatrzeniu rany oraz po zastosowaniu odpowiedniego leczenia został zabrany do siedziby Fundacji, gdzie miał zapewnioną całodobową opiekę. Po dwóch dniach leczenia nietoperz odzyskał siły, dopisuje mu apetyt. Po wygojeniu rany zostanie wypuszczony na wolność. Dziękujemy mieszkance Szczecinka za udzielenie pomocy temu pożytecznemu zwierzęciu. Jednocześnie przypominamy, aby zachować ostrożność przy kontakcie z nietoperzami i unikać pokąsania. Nietoperze to zwierzęta łagodne, niesprowokowane

nigdy nie zaatakują człowieka.

Wszystkich zainteresowanych losem nietoperza informujemy, iż po pięciodniowej kuracji odzyskał siły i wrócił na wolność.

Popularne

Fundacja zarejestrowana w Sądzie